Ostres, Xarel·lo Penedès

El maridatge perfecte de les ostres del Delta de l'Ebre i el Xarel·lo del Penedès

Us proposem un nou maridatge que uneix dos productes de la terra com són, les Ostres del Delta de l'Ebre i el Xarel·lo de la DO Penedès. Aquest de ben segur que obrirà les portes al consum d'Ostres i xarel·lo d'una manera diferent i atractiva.

Ens parlen del per què del maridatge...

Josep Maria Albet i Noya, President de la DO Penedès:

"La combinació d'aquests 2 productes de qualitat, esdevé un encert, ja que les notes cítriques, els tocs salins, el frescor en boca i la complexitat que la varietat Xarel·lo atorga als vins, es complementa a la perfecció amb les ostres, esdevenint un maridatge quasi perfecte, que de ben segur es convertirà en un excel·lent reclam pels restaurants que s'hi adhereixin."

Meritxell Falgueras, sommelier i periodista:

"Aquesta és molt bona proposta, ja que l'acidesa cítrica del xarel·lo amb la textura de l'ostra brilla per donar pas a una experiència gastronòmica que ens parla de salinitat, frescor i ens permet degustar la vida amb molt de gust!"

Oriol Llavina, reconegut cuiner:

"Realment podriem dir que els fruits del mar eclosionen molt bé amb els vins blancs del Penedès, però en aquest cas, s'accentua, ja que la dolçor de l'ostra casa molt bé amb l'amargantor del Xarel·lo"

Xavi Nolla, sommelier:

"Un dels anomenats 'maridatges perfectes' on conflueixen les afinitats i contrastos engrandint ambdós productes i que alhora identifica un territori i un producte de proximitat, una joia del mar a la terra i el fruit de la terra amb aromes de mar"

Calendari de la promoció:

La proposta Ostres, Xarel·lo Penedès! es desenvoluparà entre els mesos de novembre 2013 i abril del 2014. El maridatge el podreu trobar en els restaurants de la franja litoral compresa entre Barcelona ciutat i el Delta de l’Ebre, així com de tot el territori de la DO Penedès.


Restaurants adherits a la promoció:

Vols tastar aquest maridatge? En el següent mapa, que anirem actualitzant periòdicament, et detallem els restaurants que s'han adherit a la campanya.

Mesón Cap de Creu
Pizzeria Duomo
Racó de la Calma
Restaurant Cal Pelegrí
Restaurant Platets

Cellers participants

Albet i Noya
Bodegues Pinord
Bodegues Sumarroca
Gramona
Heretat Mas Tinell
Heretat Mont-Rubí
Loxarel
Mas Comtal
Oriol Rossell
Parató
Parés Baltà
Sucesores de Rafael de Camps
Torre del Veguer
Viladellops Vinícola