Emocions més enllà del vi

Deixa’t seduir pel Penedès. Vine i deixa’t portar per la seva personalitat, els seus vins i la seva gastronomia; per la natura, l’arquitectura i l’art. Descobreix-ne racons i experiències, amb la seva gent. Perquè un dia és suficient per enamorar-te d’aquesta terra... i també suficient per saber que hi tornaràs.

Situació privilegiada

Al llarg dels segles, el Penedès ha estat una terra de pas. Els diferents pobles i civilitzacions hi han deixat vestigis que avui constitueixen el seu patrimoni històric i cultural. Al mateix temps, la particular situació geogràfica del Penedès –entre el mar i la muntanya– fa que el paisatge sigui càlid i harmònic, acollidor i ple de lluminositat mediterrània. 

Diversitat en l’oferta

Pas a pas, tast a tast... el vi demana paciència, sensibilitat, gust... temps! Però sobretot demana il·lusió per descobrir tot el que envolta el seu món. De la mà dels viticultors, elaboradors i altres professionals, el Penedès ofereix una diversitat d’activitats per iniciar aquest viatge de sabors i sensacions: gastronomia, oci, arquitectura, art, museus, festes... El Penedès, emocions més enllà del vi. 

Enoturisme

Seguiu l’aroma de la nostra terra, descobriu els racons, la vida rural, el paisatge, la gent, les tradicions, la gastronomia d’una terra plena de sabors i sensacions. Us obrim les portes dels nostres cellers per dur a terme visites guiades, tastos, assaborir el nostres plats tradicionals... Una proposta en la qual emoció, tradició i sabor constitueixen el millor maridatge. 

Montserrat

La petja humana de milers d’anys ha deixat un notable patrimoni de les civilitzacions i cultures que han habitat aquesta terra.

La petja humana

Passejar per la DO Penedès és també descobrir el testimoni de les cultures més antigues com la ibèrica i romana, de les esglésies i ermites romàniques escampades per pobles i llocs solius, o dels grans edificis religiosos i civils del gòtic urbà. La represa agrícola del XVII permet a les masies esdevenir centres de vida i producció i emprendre un procés de transformació del qual ens n’han pervingut construccions admirables. A partir de la segona meitat del XIX, les repercussions favorables de la crisi de la fil•loxera, les exportacions, la injecció de capital dels indians, i el moviment europeu d’exaltació nacional donen peu a la renaixença cultural i a la creativitat artística que esclata amb el modernisme.


© 2014 D.O. Penedès.