Els vins negres del Penedès un dels grans atractius de la Fira del Gall

El Superceller organitza durant aquest cap de setmana cursos de tast i maridatge així com un concurs de tast de vins negres La Fira del Gall  és converteix en l’escenari de la gran festa dels vins negres de la DO Penedès per iniciativa de l’Associació Vinícola Catalana – Grup UVIPE.

Un any més l’espai organitzat per l’Associació Vinícola Catalana-Grup UVIPE amb la col·laboració de la Denominació d’Origen Penedès es converteix en un dels principals atractius de la Fira del Gall. Durant aquest cap de setmana, tots els visitants d’aquesta tradicional fira podran degustar una àmplia selecció dels millors vins negres que s’elaboren al Penedès. Una excel·lent oportunitat per conèixer el vins que s’elaboren actualment a la DO Penedès, primera zona vitivinícola de la Mediterrània. Una experiència a nivell promocional totalment positiva, “la Fira del Gall és un excel·lent aparador, una bona oportunitat per a que les empreses presentin al consumidor final els seus productes, en concret els vins negres. Podríem dir, que és l’homenatge que el Penedès realitza als seus fantàstics vins negres. Vins de gran bellesa i qualitat” explica Joan Huguet, President del grup UVIPE i vicepresident de l’AVC.

En aquesta edició, el Superceller oferirà a la Sala de Tast diferents sessions d’iniciació al tast i de maridatge. Dissabte, 18 de desembre es portaran a terme el Taller dels Sentits, a les 11 i 12 hores, on jugant amb els sentits s’aprendrà a distingir els diferents gustos i aromes dels vins. A les 13 hores es realitzarà un tast de vins amb xocolates, on es degustaran vins de la D.O Penedès amb diferents tipus de xocolates, els quals mariden a la perfecció. També tindran lloc en aquest espai,  les sessions de maridatge on els participants descobriran com el vi negre del Penedès i les seves múltiples particularitats poden enaltir els sabors i textures de diferents delicatessen d’aviram. Aquests maridatges es realitzaran als restaurants Mercat i Gat Blau de  Vilafranca del Penedès a les 18 hores. L’Associació Vinícola Catalana també organitza el concurs de tast de vins negres per a iniciats però que tenen certa coneixença dels secrets del vi.

Concurs Tast de Vins Negres

El concurs, dirigit pel reconegut enòleg Pere Escudé serà diumenge, 19 de desembre a les 11 hores. En una primera eliminatòria s’haurà d’encertar els diferents paràmetres sobre diversos vins negres DO Penedès presents al Superceller i respondre a les preguntes sobre la terra penedesenca. En una segona fase, aquestes preguntes s’ampliaran a altres zones catalanes, espanyoles  o internacionals.Finalment, el jurat designat puntuarà les diferents respostes i escollirà als guanyadors que obtindran diversos premis.Paral·lelament a aquestes activitats obrirà al públic el Rebost de Nadal, un espai on es posaran a la venda vins negres, rosats i blancs de la D.O Penedès, així com caves i altres productes d’alimentació artesana de la comarca.I com cada any, es posaran a la venda tiquets de degustacions de vins, embotits o formatges.

Les empreses i vins participants en aquesta nova edició del Superceller a la Fira del Gall són:

 • ALBET I NOYA – FINCA LA MILANA 2006
 • BODEGA PINORD – CHATELDON RESERVA I CABERNET SAUVIGNON 2004
 • CASTELL D’OR – COSSETÀNIA 2006
 • HUGUET DE CAN FEIXES – CAN FEIXES NEGRE SELECCIÓ 2006
 • JANÉ VENTURA – JANÉ VENTURA NEGRE SELECCIÓ, 12 VINYES 2008
 • JEAN LEON – JEAN LEON CABERNET SAUVIGNON 2004
 • LOXAREL – EOS DE LOXAREL 2009
 • MARTI SERDÀ – MARTÍ SERDÀ MERLOT CRIANÇA 2005
 • MASCARÓ – MASCARÓ CABERNET SAUVIGNON 1998
 • MIGUEL TORRES – ATRIUM MERLOT 2009 I ATRIUM CABERNET SAUVIGNON 2007
 • MONT MARÇAL VINÍCOLA – MONT MARÇAL CABERNET SAUVIGNON 2005
 • PARATÓ – FINCA RENARDES NEGRE 2009
 • PARÉS BALTÀ – INDÍGENA 2009
 • ROVELLATS – ROVELLATS BRU DE TARDOR 2006
 • U MÉS U FAN TRES – DÈFORA 2007
 • VALLFORMOSA – VALLFORMOSA RESERVA 2004

Una àmplia representació dels vins negres que s’estan elaborant actualment en la D.O Penedès, vins elaborats amb les millors seleccions de les varietats que conviuen en aquesta reconeguda regió vitivinícola, que ofereixen un esclat de sensacions i aromes pels paladars més exquisits... i que podran ser degustats en el marc tradicional de la Fira del Gall.Els vins també podran ser degustats a la restauració de Vilafranca del Penedès, ja que deu restaurants prepararan menús especials per l’ocasió, dedicats a l’aviram i als vins negres de la DO Penedès. Receptes que van des de les més tradicionals a les últimes novetats,  totes elles regades amb vi del Penedès.

© 2014 D.O. Penedès.