Per què hi ha tan pocs vins rosats a les cartes dels restaurants?

Per què hi ha tan pocs vins rosats a les cartes dels restaurants?

Els vins rosats pateixen d'una mala fama que sorgeix de la idea que només els vins negres poden ser bons. Res més lluny de la veritat. El que cal tenir clar és que si volem un bon rosat, com amb tots els vins, tindrà un preu en consonància. 

El vi rosat és molt sensible a la qualitat del raïm, que ha de ser al punt just de maduració i aromàticament expressiu, i és molt delicat d'elaborar. Per tant no és lògic pensar que ha de ser més barat que un bon vi blanc o negre jove. Tenint en compte això, al Penedès hi ha una nova generació de vins rosats, amb més o menys intensitat de color i aromàticament complexes, que són grans vins.

En quant al seu maridatge, hi ha plats que gairebé demanen un vi rosat: els arrossos, la pasta, i d'altres amb que combina perfectament, com les carns blanques, les verdures a la brasa o les aus.

A més, poden ser una bona elecció sense compromís en un àpat en que hi hagi plats de característiques variades. Sense complexos! 

Comparteix