Els vins de la castanyada

Els vins de la castanyada

La festivitat de Tots Sants porta arrelada una tradició familiar ben nostra, que va sorgir com a celebració d'agraïment per les collites rebudes: són els panellets, les castanyes i els moniatos que es consumeixen la nit del 31 d’octubre des de fa molts i molts anys. Una tradició de tots que us animem a assaborir juntament amb els grans vins dolços que els elaboradors del Penedès ofereixen.

Quins vins posem a taula durant la castanyada? Us proposem harmonitzar vins dolços blancs sobremadurats amb els característics panellets de pasta blanca o pinyons; mentre que els dolços de raïm negre o els vins de criança en soleres es porten d'allò més bé amb les xocolates o els panellets on, per sobre de tot, predomina el cacau.

Finalment els dolços especials, més secs, evolucionats i amb notes de fruits secs recomanem reservar-los per acompanyar l'austera però saborosa castanya.

Que tingueu molt bona castanyada!

--
Foto: Portada núm. 46 de la revista Origen. 

Comparteix