Fermentem els negres

Fermentem els negres

En els vins negres la fermentació és la transformació dels llevats dels sucres en alcohol, diòxid de carboni i calor, però es produeixen també altres fenòmens diferents segons si és per obtenir un vi negre jove o un vi negre per a criança. 

Un cop tenim el most amb les pells del raïm fent la macerarció en el dipòsit d’acer inoxidable, podem afegir els llevats o amb el llevats del propi raïm deixar que comenci la fermentació. També ens caldrà controlar la temperatura del procés tal i com fem amb els blancs. La temperatura de fermentació dels negres és una mica més alta que en els blancs.

Si volem fer un vi negre jove a partir de que tinguem l’extracció de color desitjada, descubarem (separarem el most de les pells), i acabarem la fermentació del most-vi en un altre dipòsit.

Si volem fer un vi negre per a criança llarga caldrà esperar més fins a tenir tota la extracció de color i estructura i segurament quan descubem ja haurà finalitzat la fermentació. 

 

Comparteix