Un ramat d'ovelles esporgant?

Una de les primeres tasques que tenim al Penedès  just començat l’estiu és la poda o esporga en verd.

És el moment d'airejar la zona on hi ha el raïm, que li toqui el sol i així maduri millor. D’aquesta manera evitem humitats i malalties en el que queda de creixement i ens ajuda a no haver de tractar  tant la vinya.

Existeixen diferents maneres per a esporgar, manual o màquina, però aquí al Penedès n’utilitzem una de més curiosa i natural, les ovelles.

Una vegada l’any, aquest ramat d’ovelles passa per la vinya mentres es van menjant les fulles i airejant la zona. Són ovelles entrenades per anar a un ritme constant i, sobretot, perquè no mengin grans de raïm i només fulla que és l'objectiu de l'espoga.

Així doncs, utilitzem un recurs natural per aconseguir que el raïm del Penedès arribi en les condicions òptimes pel moment de la verema i poder elaborar grans vins.

Comparteix